Ensamhet i sällskap : två romaner / Barbara Pym ; översättning av Jane Lundblad.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Stockholm : Modernista, [2023]Manufacturer: 2023Description: 462 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178933549
Uniform titles:
  • Romaner. Urval Svenska
Contained works:
  • Pym, Barbara, 1913-1980 Excellent women Svenska [aut]
  • Pym, Barbara, 1913-1980 Quartet in autumn Svenska [aut]
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823.914 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Contents:
Förträffliga kvinnor -- Höstkvartett
Summary: Mildred Lathbury är en av många »förträffliga kvinnor«. Hon är i trettioårsåldern, ogift, intelligent och självständig, »i stånd att klara upp de flesta situationer här i livet - födelse, giftermål, död, framgångsrika loppmarknader, trädgårdsfester som regnade bort...« Hennes nya glamourösa grannar, herr och fru Napier, genomlever en äktenskapskris, och Mildred blir till sin förvåning indragen i intriger som är betydligt svårare att hantera.?I 1970-talets London förenas fyra ogifta kontorsarbetare - två kvinnor och två män - av sin isolering. De närmar sig pensionsåldern och är framför allt kollegor, inte vänner. Men när deras olika framtidsplaner går i stöpet kommer de närmare varandra - och dolda romantiska intressen kommer till ytan.?Barbara Pym brukar kallas en modern Jane Austen. Hennes vassa sociala observationer och skildringar av bottenlös ensamhet har gett henne rykte som en av de stora sedeskildrarna i efterkrigstidens England. Här presenteras romanerna Förträffliga kvinnor [1952] och Höstkvartett [1977] i översättning av Jane Lundblad och med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Annina Rabe.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skövde stadsbibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce Available 4550584389695
Bok Tidaholms bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce Checked out 2024-07-17 45505643650E8
Bok Töreboda bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce Available 4550572107583
Total holds: 0

Första svenska upplagor 1981 och 1978. Första upplaga med denna samlingstitel 2023

Förträffliga kvinnor även utgiven med titeln: Förträffliga fruntimmer.

Höstkvartett även utgiven med titeln: Höstlig kvartett.

Förträffliga kvinnor även utgiven med titeln: Förträffliga fruntimmer

Höstkvartett även utgiven med titeln: Höstlig kvartett

Förträffliga kvinnor -- Höstkvartett

Mildred Lathbury är en av många »förträffliga kvinnor«. Hon är i trettioårsåldern, ogift, intelligent och självständig, »i stånd att klara upp de flesta situationer här i livet - födelse, giftermål, död, framgångsrika loppmarknader, trädgårdsfester som regnade bort...« Hennes nya glamourösa grannar, herr och fru Napier, genomlever en äktenskapskris, och Mildred blir till sin förvåning indragen i intriger som är betydligt svårare att hantera.?I 1970-talets London förenas fyra ogifta kontorsarbetare - två kvinnor och två män - av sin isolering. De närmar sig pensionsåldern och är framför allt kollegor, inte vänner. Men när deras olika framtidsplaner går i stöpet kommer de närmare varandra - och dolda romantiska intressen kommer till ytan.?Barbara Pym brukar kallas en modern Jane Austen. Hennes vassa sociala observationer och skildringar av bottenlös ensamhet har gett henne rykte som en av de stora sedeskildrarna i efterkrigstidens England. Här presenteras romanerna Förträffliga kvinnor [1952] och Höstkvartett [1977] i översättning av Jane Lundblad och med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Annina Rabe.