Image from Google Jackets

Efterliv / Abdulrazak Gurnah ; översättning: Helena Hansson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Lund] : [Stockholm] : Celanders förlag ; Albert Bonniers förlag, [2021]Manufacturer: 2021Description: 335 sidorContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100197247
Uniform titles:
  • Afterlives Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 823 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: När Ilyas var liten blev han bortförd av de tyska kolonialtrupperna. Efter år i krig mot sitt eget folk kommer han tillbaka till sin hemby. Där upptäcker han att föräldrarna är försvunna och att hans syster Afiya är bortlämnad. En annan ung man återvänder samtidigt. Hamza blev inte bortförd, utan såldes av sin familj. Fattig och nedbruten söker Hamza arbete, trygghet och ett anständigt liv och blir förälskad i vackra Afiya. Medan de tre ungas tillvaro flätas samman av ödet faller skuggan av ett nytt krig över dem.Efterliv är Abdulrazak Gurnahs tredje bok som översätts till svenska och en fristående fortsättning på Paradiset. En övertygande och hjärtskärande roman om de mest utsatta, av en av våra viktigaste postkoloniala berättare.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 455003705989B
Bok Skövde stadsbibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 4550026906852
Bok Tibro bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 4550037062817
Bok Tidaholms bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hce (Browse shelf(Opens below)) Available 4550035471596
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

När Ilyas var liten blev han bortförd av de tyska kolonialtrupperna. Efter år i krig mot sitt eget folk kommer han tillbaka till sin hemby. Där upptäcker han att föräldrarna är försvunna och att hans syster Afiya är bortlämnad. En annan ung man återvänder samtidigt. Hamza blev inte bortförd, utan såldes av sin familj. Fattig och nedbruten söker Hamza arbete, trygghet och ett anständigt liv och blir förälskad i vackra Afiya. Medan de tre ungas tillvaro flätas samman av ödet faller skuggan av ett nytt krig över dem.Efterliv är Abdulrazak Gurnahs tredje bok som översätts till svenska och en fristående fortsättning på Paradiset. En övertygande och hjärtskärande roman om de mest utsatta, av en av våra viktigaste postkoloniala berättare.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek