Image from Google Jackets

Fī al-ṭarīq ilá al-Suwīd : riwāyah / Khawlah Badr.

By: Material type: TextTextLanguage: Arabic Publisher: [Stockholm] : Sameh Publishing, 2021Edition: al-Ṭabʿah al-ūláDescription: 111 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198681048
Other title:
  • På väg till Sverige [Parallel title]
  • في الطريق إلى السويد : رواية
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 892.73 23/swe
Other classification:
  • Hsg.01
Summary: Hur ser vägen till Sverige ut? Vägen hit är lång och fylld av plågor och faror och går från Yarmouklägret i södra delen av Damaskus till Sverige i norra Europa. I den stora flyktingvågen från Syrien till Europa fanns ett stort antal palestinier som tvingades lämna sina läger i hela landet. De flesta lämnade Yarmouklägret, som är det största utanför Palestina. Yarmouklägret brukade kallas för Lilla Palestina. Huvudpersonen i denna roman tvingades lämna Syrien och Yarmouklägret under det fruktansvärda kriget. Lägret hade varit hennes föräldrars hem efter flykten från Palestina. Hon blev andra generationen i en lång historia av landsflykt. I På vägen till Sverige skildrar hon vedermödorna under resan till Sverige. Hon beskriver de stora farorna och svårigheterna under resan, som att korsa Egeiska havet från Turkiet till Grekland på en båt som riskerade att sjunka med sina passagerare.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Nyförvärv krim | _Flytande samling, arabiska, Mariestad | _Flytande samling, arabiska, Södra Ryd | _Flytande samling, arabiska, Tidaholm | _Flytande samling, arabiska, Töreboda
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hsg Checked out 2023-10-13 4550048583588
Bok Södra Ryds bibliotek Språkhylla Vuxen Hsg Available 4550045001472
Bok Tidaholms bibliotek Språkhylla Vuxen Hsg Available 4550038540139
Bok Töreboda bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hsg Available 45500348576B8
Total holds: 0

Hur ser vägen till Sverige ut? Vägen hit är lång och fylld av plågor och faror och går från Yarmouklägret i södra delen av Damaskus till Sverige i norra Europa. I den stora flyktingvågen från Syrien till Europa fanns ett stort antal palestinier som tvingades lämna sina läger i hela landet. De flesta lämnade Yarmouklägret, som är det största utanför Palestina. Yarmouklägret brukade kallas för Lilla Palestina. Huvudpersonen i denna roman tvingades lämna Syrien och Yarmouklägret under det fruktansvärda kriget. Lägret hade varit hennes föräldrars hem efter flykten från Palestina. Hon blev andra generationen i en lång historia av landsflykt. I På vägen till Sverige skildrar hon vedermödorna under resan till Sverige. Hon beskriver de stora farorna och svårigheterna under resan, som att korsa Egeiska havet från Turkiet till Grekland på en båt som riskerade att sjunka med sina passagerare.

Arabisk text med arabiskt alfabet