Estetiska uttrycksformer i teori och praktik : bild-, drama- och musikdidaktik / Anna Ehrlin (red.).

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Liber, [2020]Manufacturer: 2020Edition: Första upplaganDescription: 158 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789147131778
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 372.5 23/swe
Other classification:
  • Eabi
Summary: Varje dag påverkas vi av estetiska uttryck som kommunicerar till oss på olika sätt. Men hur kan vi lära barn att tolka och förstå dessa uttryck? Och hur kan vi ge dem möjligheter att uttrycka sig genom bild, drama, dans, musik och rytmik?Estetiska uttrycksformer i teori och praktik handlar om hur lärare och blivande lärare för barn i förskola och grundskolans lägre stadier i sitt arbete kan använda sig av olika slags estetiska uttryck. Författarna ger inspiration och ökad tilltro till den egna förmågan att undervisa i, om och genom olika slags estetiska uttrycksformer. I boken ges konkreta tips och redskap som lärare kan använda sig av i sin utbildning.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Facklitteratur Vuxen Eab Checked out 2024-05-13 8006491311908
Bok Töreboda bibliotek Facklitteratur Vuxen Eab Checked out 2024-05-20 455055411197A
Total holds: 0

Varje dag påverkas vi av estetiska uttryck som kommunicerar till oss på olika sätt. Men hur kan vi lära barn att tolka och förstå dessa uttryck? Och hur kan vi ge dem möjligheter att uttrycka sig genom bild, drama, dans, musik och rytmik?Estetiska uttrycksformer i teori och praktik handlar om hur lärare och blivande lärare för barn i förskola och grundskolans lägre stadier i sitt arbete kan använda sig av olika slags estetiska uttryck. Författarna ger inspiration och ökad tilltro till den egna förmågan att undervisa i, om och genom olika slags estetiska uttrycksformer. I boken ges konkreta tips och redskap som lärare kan använda sig av i sin utbildning.