Maṣīr Balqīs : riwāyah / Karīm ʿAbbās Ḥasan.

By: Material type: TextTextLanguage: Arabic Publisher: Malmö : Maizar förlag, 2020Edition: al-Ṭabʿah al-ūláDescription: 190 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198526769
Other title:
  • Titel från kolofon: Belques öde
  • مصير بلقيس : رواية
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 892.73 23/swe
Other classification:
  • Hsg.01
Summary: Imad bor i Danmark sen flera år tillbaka. En dag medan han sitter och bläddrar igenom nyhetsflödet på Facebook chockas han av nyheten att hans systerdotter Balqees har avlidit i hemlandet Iraq där hon bodde med sin familj. Dödsorsaken sägs vara naturlig. Imad sjunker in i stor sorg då Balqees vara jätte nära honom. Imad får stöd med att hantera sin sorg av en nära vän som han ringer för att ventilera ut sin sorg. De hjälps åt för att försöka lista ut vad som egentligen hände Balqees då Imad börjar misstänka att något inte ligger rätt till. Imads vän ber honom att berätta mer om hur Balqees var vilket Imad gör. Balqees var en trevlig, smart och snäll ung kvinna berättar Imad. Hon hade en passion för matematik vilket hon så gärna ville läsa på akademisk nivå. Balqees hade fyra syskon, tre bröder och en syster. Många män har bett om Balqees hand för giftermål, något som Balqees inte ville då för hon ville fokusera på sina studier. Familjen respekterade och förstod Balqees vilja. En dag och av ren slump träffar Balqees Sadik som älskar henne vid första ögonkastet och börjar försöka närma sig Balqees och hennes familjemedlemmar. Sadik anstränger sig och utnyttjar alla sina kontakter för att närma sig Balqees. Han ber om hennes hand för giftermål och hon tackar nej. Han ger inte upp och försöker påverka Balqees beslut genom gemensamma bekantskaper. Sadik ber om Balqees hand en gång till och då blir svaret ett tveksamt ja som var framtvingat av olika anledningar.
Item type: Bok
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Mariestads bibliotek Skönlitteratur Vuxen Hsg Available 8006660486586
Bok Tidaholms bibliotek Språkhylla Vuxen Hsg Available 890914000946F
Total holds: 0

Imad bor i Danmark sen flera år tillbaka. En dag medan han sitter och bläddrar igenom nyhetsflödet på Facebook chockas han av nyheten att hans systerdotter Balqees har avlidit i hemlandet Iraq där hon bodde med sin familj. Dödsorsaken sägs vara naturlig. Imad sjunker in i stor sorg då Balqees vara jätte nära honom. Imad får stöd med att hantera sin sorg av en nära vän som han ringer för att ventilera ut sin sorg. De hjälps åt för att försöka lista ut vad som egentligen hände Balqees då Imad börjar misstänka att något inte ligger rätt till. Imads vän ber honom att berätta mer om hur Balqees var vilket Imad gör. Balqees var en trevlig, smart och snäll ung kvinna berättar Imad. Hon hade en passion för matematik vilket hon så gärna ville läsa på akademisk nivå. Balqees hade fyra syskon, tre bröder och en syster. Många män har bett om Balqees hand för giftermål, något som Balqees inte ville då för hon ville fokusera på sina studier. Familjen respekterade och förstod Balqees vilja. En dag och av ren slump träffar Balqees Sadik som älskar henne vid första ögonkastet och börjar försöka närma sig Balqees och hennes familjemedlemmar. Sadik anstränger sig och utnyttjar alla sina kontakter för att närma sig Balqees. Han ber om hennes hand för giftermål och hon tackar nej. Han ger inte upp och försöker påverka Balqees beslut genom gemensamma bekantskaper. Sadik ber om Balqees hand en gång till och då blir svaret ett tveksamt ja som var framtvingat av olika anledningar.

Arabisk text med arabiskt alfabet