Handens rörelser / Felicia Stenroth.

By: Stenroth, Felicia, 1990- [aut]Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2020]Manufacturer: 2020Description: 224 sidor 19 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789113107462Subject(s): Arbete | Fattigdom | Sociala klasser | Mödrar | ParrelationerGenre/Form: Romaner DDC classification: 839.738 Other classification: Hc.01 Summary: Ida jobbar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av stadens centrum. Hon har oregelbundna arbetstider, skiftande arbetskamrater, blir betygsatt utifrån hjälpen hon tillhandahåller dem som ringer. Handens rörelser handlar om arbete, socioekonomiskt arv, en utmätning av Kronofogden och en kärlekshistoria mellan Ida och Edita. Att vara fattig är att leva i ett mellantillstånd och en klassresa går inte som en rak linje mellan punkt a och punkt b, utan är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Ida vill inte tala om sitt gamla jag med sina nya arbetskamrater, vill inte berätta om fattigdom och en sjuk mamma. Hon vill inte heller släppa in Edita i det förflutna, men går det att leva i en kärleksrelation utan att dela även sina tidigare liv? Handens rörelser är en berättelse om fattigdom, solidaritet och skönhet.
Item type: Bok List(s) this item appears in: Töreboda nya böcker Sep 2021
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Hjo bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 2027100149723
Bok Skövde stadsbibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 277168714960A
Bok Tibro bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 8006371023283
Bok Tidaholms bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 10027835149802
Bok Töreboda bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf (Opens below)) Available 2120329147354
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Ida jobbar på ett callcenter på tolfte våningen i ett hus i utkanten av stadens centrum. Hon har oregelbundna arbetstider, skiftande arbetskamrater, blir betygsatt utifrån hjälpen hon tillhandahåller dem som ringer. Handens rörelser handlar om arbete, socioekonomiskt arv, en utmätning av Kronofogden och en kärlekshistoria mellan Ida och Edita. Att vara fattig är att leva i ett mellantillstånd och en klassresa går inte som en rak linje mellan punkt a och punkt b, utan är en ständig rörelse mellan olika tider och situationer. Ida vill inte tala om sitt gamla jag med sina nya arbetskamrater, vill inte berätta om fattigdom och en sjuk mamma. Hon vill inte heller släppa in Edita i det förflutna, men går det att leva i en kärleksrelation utan att dela även sina tidigare liv? Handens rörelser är en berättelse om fattigdom, solidaritet och skönhet.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek