Tomtarna på femte våningen / Francesca Cavallo ; illustrationer av Verena Wugedisch ; översättning av Helena Monti.

By: Cavallo, Francesca [aut]Contributor(s): Wugeditsch, Verena [ill] | Monti, Helena, 1964- [trl]Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Italian Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2020Manufacturer: 2020Description: 127 sidor illustrationer 21.8 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789179752811Uniform titles: Elfi al quinto piano. Svenska Subject(s): Julen | Jultomten | Invandrare | HBTQ+ | Regnbågsfamiljer | Homosexualitet | Flytta | Tomtar | Främlingsfientlighet | Städer | HBTQGenre/Form: Kapitelböcker | Barn- och ungdomslitteratur DDC classification: 853.92 Other classification: Hcf Summary: I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt.Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden. Ingen annan vill ställa upp, något sådant har man ju aldrig gjort tidigare. Familjen är tomtens, barnens, julklapparnas, JULENS sista hopp!Det här är en bok om hur vi är mot varandra, om inkludering och rädsla för det främmande. Men mest är det en bok om det läskigaste av allt –att inte kunna fira jul tillsammans och att bli utan julklappar!
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Olika kultur
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Hjo bibliotek
Julböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 202572414972D
Barnbok Karlsborg bibliotek
Julböcker
Barn Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006617376088
Barnbok Mariestads bibliotek
Julböcker
Magasin Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006509734997
Barnbok Mariestads bibliotek
Julböcker
Magasin Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006509736511
Barnbok Tibro bibliotek
Julböcker
Barn och ungdom Hcf (Browse shelf (Opens below)) Available 8006618325390
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt.Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden. Ingen annan vill ställa upp, något sådant har man ju aldrig gjort tidigare. Familjen är tomtens, barnens, julklapparnas, JULENS sista hopp!Det här är en bok om hur vi är mot varandra, om inkludering och rädsla för det främmande. Men mest är det en bok om det läskigaste av allt –att inte kunna fira jul tillsammans och att bli utan julklappar!


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek