Halsduken / Stina Stoor, Johanna Häger.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2020Manufacturer: 2020Description: 25 onumrerade sidor illustrationer 26.8 cmContent type:
  • text, still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129725629
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcf(yb)
Summary: Hur förvandlar man en tråkig vardag till en fantastisk lek? Los nya halsduk kliar. Lo vill INTE ha den! Men mamma säger MÅSTE. De är osams hela vägen hem till morfar. Morfar har en soffa som man kan gömma sig bakom och en sax som är extra bra att klippa halsdukar med. Sen måste morfar laga länge. Men då händer något, när morfar lagat klart så har halsduken plötsligt förvandlats till Lenny, morfars magiska vän. Han kan vara bandage på morfars onda knä, en hängmatta till morfars bok, och om morfar haft en katt kunde Lenny ha varit ett koppel. Stina Stoor debuterade med den uppmärksammande och prisbelönta Bli som folk 2015. Vi är många som längtat efter hennes återkomst. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och hans barnbarn. Halsduken är Johanna Hägers debut som bilderboksillustratör.
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Språktåget - Känslor och relationer.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Karlsborg bibliotek Bilderböcker Barn Hcf Available 80065413350B5
Barnbok Mariestads bibliotek Bilderböcker Barn Hcf Available 80065434836C6
Barnbok Södra Ryds bibliotek Bilderböcker Barn Hcf Available 80065219027CE
Barnbok Tibro bibliotek Bilderböcker Barn Hcf Available 80065444167A6
Barnbok Tidaholms bibliotek Språktåget Barn Hcf Available 10021271149843
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Hur förvandlar man en tråkig vardag till en fantastisk lek? Los nya halsduk kliar. Lo vill INTE ha den! Men mamma säger MÅSTE. De är osams hela vägen hem till morfar. Morfar har en soffa som man kan gömma sig bakom och en sax som är extra bra att klippa halsdukar med. Sen måste morfar laga länge. Men då händer något, när morfar lagat klart så har halsduken plötsligt förvandlats till Lenny, morfars magiska vän. Han kan vara bandage på morfars onda knä, en hängmatta till morfars bok, och om morfar haft en katt kunde Lenny ha varit ett koppel. Stina Stoor debuterade med den uppmärksammande och prisbelönta Bli som folk 2015. Vi är många som längtat efter hennes återkomst. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och hans barnbarn. Halsduken är Johanna Hägers debut som bilderboksillustratör.

3-6 år