Normal view MARC view ISBD view

Dvärgen / Pär Lagerkvist ; bearbetad till lättläst av Cecilia Davidsson.

By: Lagerkvist, Pär, 1891-1974 [aut].
Contributor(s): Davidsson, Cecilia, 1963- [adp].
Material type: TextTextSeries: Lättläst.Publisher: [Stockholm] : Bokförlaget Hedvig, [2020]Manufacturer: 2020Description: 143 sidor 22 cm.Content type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789179710378.Subject(s): Medeltiden | Renässansen | Ondska | Dvärgar | Italien | Lättläst för vuxna | Klassiker | Historiska romaner | Ondska | NobelpristagareGenre/Form: Romaner | Lättläst Other classification: Hc.01 Summary: En av den svenska litteraturens stora klassiker i lättläst och förkortad version.Vid en italiensk furstes hov under renässansen lever en dvärg. Han är fylld av ondska. På kvällarna berättar han i sin dagbok om livet och människorna i palatset. Han avskyr deras kärlek, ideal och drömmar. Det enda som gör honom glad är mord och våld. När krig bryter ut blir han lycklig och drömmer om att själv få gå ut i strid och döda.Dvärgen är en tidlös skildring av ondska. Nobelpristagaren Pär Lagerkvist skrev romanen under andra världskriget och den har bland annat tolkats som en kritik av Europas främlingsfientlighet och nazism.
List(s) this item appears in: Töreboda nya böcker dec 2020
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Hjo bibliotek
Lättläst
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 80066358760C4
Bok Mariestads bibliotek
Lättläst
Vuxen Hc - Lätt (Browse shelf) Available 800662429063F
Bok Skövde stadsbibliotek
Lättläst
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 8006624929415
Bok Tidaholms bibliotek
Lättläst
Vuxen Hc (Browse shelf) Exemplar beställt
Bok Töreboda bibliotek
Lättläst
Vuxen Hc - Nivå 3 - Lätt (Browse shelf) Available 8006620142882
Total holds: 0

Originalupplaga 1944. Första upplaga i denna version 2020

Kolofon: "Boken är en bearbetad version av Dvärgen av Pär Lagerkvist utgiven i originalutgåva av Albert Bonniers förlag 1944"

En av den svenska litteraturens stora klassiker i lättläst och förkortad version.Vid en italiensk furstes hov under renässansen lever en dvärg. Han är fylld av ondska. På kvällarna berättar han i sin dagbok om livet och människorna i palatset. Han avskyr deras kärlek, ideal och drömmar. Det enda som gör honom glad är mord och våld. När krig bryter ut blir han lycklig och drömmer om att själv få gå ut i strid och döda.Dvärgen är en tidlös skildring av ondska. Nobelpristagaren Pär Lagerkvist skrev romanen under andra världskriget och den har bland annat tolkats som en kritik av Europas främlingsfientlighet och nazism.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek