Bara vara vänner / Ina Lagerwall.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2020Description: 156 sidor 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129725988
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: I skolan står Jessa och Bella och pratar vid skåpen. Jag hejar och Lisa rycker till. - Varför säger du hej till dem? säger hon när vi kommit en bit bort. Har du glömt hur vi hade det i mellanstadiet? Liv går andra terminen i sjuan och allt är annorlunda. Hon är inte längre beroende av Jessa och Bella, står inte längre vid sidan av och väntar på att få vara med. I stället hänger hon med sina nya kompisar, fikar och går på fest. Till och med Lisa får vara med ibland, fast hon fortfarande har konstiga kläder och mest pratar om sina hästar. Men det är viktigt att ingen får veta hur det var innan, när Lisa var mobbad och Liv bara stod där och såg på. Vad skulle de andra säga om de visste? Och hur är det egentligen med Sam i teatergruppen? Han som var Livs kompis från början, men är ihop med Lisa nu. Vill Liv något mer än att bara vara vänner? Ina Lagerwall skriver inkännande och enkelt om hur det är att stå på tröskeln till tonåren och inte riktigt veta vad man vill. Det är tydligt och rakt på sak, och alla kan känna igen sig i skolmiljön och korridorernas maktspel. Bara vara vänner är en fristående fortsättning på Vi går varvet som kom 2019 och fick mycket fina recensioner.
Item type: Barnbok List(s) this item appears in: Icke binär
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Gullstensskolans bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 800591899379C
Barnbok Karlsborg bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 80065410940CF
Barnbok Mariestads bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 8006540507683
Barnbok Skövde stadsbibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 80065400863D5
Barnbok Tibro bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 80065407638D7
Barnbok Tidaholms bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 80065404311BC
Barnbok Töreboda bibliotek Skönlitteratur Barn Hcg Available 80065492661E4
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

I skolan står Jessa och Bella och pratar vid skåpen. Jag hejar och Lisa rycker till. - Varför säger du hej till dem? säger hon när vi kommit en bit bort. Har du glömt hur vi hade det i mellanstadiet? Liv går andra terminen i sjuan och allt är annorlunda. Hon är inte längre beroende av Jessa och Bella, står inte längre vid sidan av och väntar på att få vara med. I stället hänger hon med sina nya kompisar, fikar och går på fest. Till och med Lisa får vara med ibland, fast hon fortfarande har konstiga kläder och mest pratar om sina hästar. Men det är viktigt att ingen får veta hur det var innan, när Lisa var mobbad och Liv bara stod där och såg på. Vad skulle de andra säga om de visste? Och hur är det egentligen med Sam i teatergruppen? Han som var Livs kompis från början, men är ihop med Lisa nu. Vill Liv något mer än att bara vara vänner? Ina Lagerwall skriver inkännande och enkelt om hur det är att stå på tröskeln till tonåren och inte riktigt veta vad man vill. Det är tydligt och rakt på sak, och alla kan känna igen sig i skolmiljön och korridorernas maktspel. Bara vara vänner är en fristående fortsättning på Vi går varvet som kom 2019 och fick mycket fina recensioner.

9-12 år