Normal view MARC view ISBD view

Sveriges siste trapper / Christina Falkengård.

By: Falkengård, Christina, 1942- [aut].
Material type: TextTextPublisher: Njurunda : Wasa Wasa Förlag, [2019]Manufacturer: 2019Description: 192 sidor illustrationer 23 cm.Content type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789151933726.Subject(s): Bergstrand, Waldemar, 1802-1988 | 1900-talet | Fjällen | Pälsjägare | Djur | Kanada | Sverige -- JämtlandGenre/Form: Biografi Other classification: Lz Bergstrand, Waldemar, 1902-1988 | Qga Summary: Det här är historien om Waldemar Bergstrand. Han var den siste i Sverige som kunde försörja sig på pälsdjursfångst. Du får följa honom från fjällskogarna i Hotagen i norra Jämtland till det ensamma hårda slitet som trapper på de fria vidderna i det vidsträckta Kanada. Kunskaperna hemifrån Hotagen fick sin förfining i mötet med indianer och eskimåer. Där fick han erfarenheter som han hade användning för hela livet när han till exempel lärde svenska jägare att överlista mink och deltog i forskning kring bisam. Här får du lära dig både att göra upp en eld och att välja en bra plats för en trapperkoja. Och du får reda på varför det var perfekt att skjuta ett lodjur i snöstorm.
List(s) this item appears in: _Pool Älgarås/Moholm | Töreboda nya böcker jan 2021
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Karlsborg bibliotek
Biografier
Vuxen Lz Bergstrand, Waldemar (Browse shelf) Available 8006441940200
Bok Moholms bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Lz Bergstrand, Waldemar (Browse shelf) Available 800662422195C
Total holds: 0

Det här är historien om Waldemar Bergstrand. Han var den siste i Sverige som kunde försörja sig på pälsdjursfångst. Du får följa honom från fjällskogarna i Hotagen i norra Jämtland till det ensamma hårda slitet som trapper på de fria vidderna i det vidsträckta Kanada. Kunskaperna hemifrån Hotagen fick sin förfining i mötet med indianer och eskimåer. Där fick han erfarenheter som han hade användning för hela livet när han till exempel lärde svenska jägare att överlista mink och deltog i forskning kring bisam. Här får du lära dig både att göra upp en eld och att välja en bra plats för en trapperkoja. Och du får reda på varför det var perfekt att skjuta ett lodjur i snöstorm.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek