Normal view MARC view ISBD view

Titanicresenärer, främlingslegionärer och siare / Bengt Pohjanen.

By: Pohjanen, Bengt, 1944- [aut].
Material type: TextTextSeries: Tornedalska öden och äventyr ; 7.Publisher: [Överkalix] : Barents, [2019]Manufacturer: 2019Description: 114 sidor 22 cm.Content type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789188843524.Subject(s): TornedalenDDC classification: 839.7374 Other classification: Hc.01 Summary: TITANICRESENÄRER, FRÄMLINGSLEGIONÄRER OCH SIARE utgör den sjunde och sista delen av den trespråkige författaren Bengt Pohjanens serie Tornedalska öden och äventyr, berättelser hämtade från ”Sveriges tysta myr” som inte ens Nils Holgersson upptäckte. I denna berättelse, som bygger på den nyfikne författarens möten med människor i de mest osannolika sammanhang, ställs frågan var alla berättelser och sånger kommer från. De regnar ner från himlen. De dyker upp ur underjorden. De kommer med besökare. De dyker upp på en restaurang. De kommer i drömmar. De kommer med en tornedaling som överlevt Titanic, från en främlingslegionär, från tyska kommendanter och inifrån författarens egna erfarenheter.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skövde stadsbibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 2737635168304
Bok Tibro bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 8006370986391
Bok Tidaholms bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 10027329149801
Bok Töreboda bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hc (Browse shelf) Available 211805814734D
Total holds: 0

Originalupplaga 2019

TITANICRESENÄRER, FRÄMLINGSLEGIONÄRER OCH SIARE utgör den sjunde och sista delen av den trespråkige författaren Bengt Pohjanens serie Tornedalska öden och äventyr, berättelser hämtade från ”Sveriges tysta myr” som inte ens Nils Holgersson upptäckte. I denna berättelse, som bygger på den nyfikne författarens möten med människor i de mest osannolika sammanhang, ställs frågan var alla berättelser och sånger kommer från. De regnar ner från himlen. De dyker upp ur underjorden. De kommer med besökare. De dyker upp på en restaurang. De kommer i drömmar. De kommer med en tornedaling som överlevt Titanic, från en främlingslegionär, från tyska kommendanter och inifrån författarens egna erfarenheter.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek