Digital kompetens och källkritik i praktiken : metodhandbok med undervisningsexempel / Lotta Bergseth, Charlotta Granath, Jenny Sköld.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Sanoma utbildning, [2020]Manufacturer: 2020Edition: Första upplaganDescription: 330 sidor illustrationer 21 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789152357804
Subject(s): DDC classification:
  • 028.7 23/swe
Other classification:
  • Eabbs
Summary: Boken förklarar hur skolor kan utforma undervisningen för att stärka elevernas digitala kompetens och källkritiska förhållningssätt. Genom konkreta undervisningsexempel för förskoleklass, grundskolans samtliga årskurser samt gymnasiet, får den som jobbar med utbildning en uppsättning verktyg för att bygga och stärka den digitala kompetensen hos eleverna. Boken riktar sig till lärare, skolbibliotekarier, rektorer, skolutvecklare, huvudmän och studenter - men även till politiker och andra som är intresserade av skolutveckling i denna kritiska, omvälvande och spännande tid.
Item type: Bok List(s) this item appears in: _ÅTGÄRDAS CD/MP3
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Gullspångs bibliotek Facklitteratur Vuxen Ea Available 800628190058E
Bok Mariestads bibliotek Facklitteratur Vuxen Ea Available 800629784995B
Bok Skövde stadsbibliotek Tysta rummet - övre plan Vuxen Eab Available 80062800751D6
Bok Tibro bibliotek Facklitteratur Vuxen Eab Available 8006282499499
Total holds: 0

Boken förklarar hur skolor kan utforma undervisningen för att stärka elevernas digitala kompetens och källkritiska förhållningssätt. Genom konkreta undervisningsexempel för förskoleklass, grundskolans samtliga årskurser samt gymnasiet, får den som jobbar med utbildning en uppsättning verktyg för att bygga och stärka den digitala kompetensen hos eleverna. Boken riktar sig till lärare, skolbibliotekarier, rektorer, skolutvecklare, huvudmän och studenter - men även till politiker och andra som är intresserade av skolutveckling i denna kritiska, omvälvande och spännande tid.