Normal view MARC view ISBD view

Hajar i räddningens tid / Kawai Strong Washburn ; översättning av Andreas Vesterlund.

By: Washburn, Kawai Strong, 1980- [aut].
Contributor(s): Vesterlund, Andreas, 1974- [trl].
Material type: TextTextPublisher: Stockholm : Norstedts, [2020]Copyright date: ©2020Description: 362 sidor 22 cm.Content type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789113094793.Uniform titles: Sharks in the time of saviors Svenska Genre/Form: Romaner DDC classification: 813.6 Other classification: Hcee.01 Summary: Sjuåriga Nainoa faller överbord under en båtutflykt och i samma stund som mamman kastar sig i vattnet ser hon hajarna komma simmande från djupet. Men mirakulöst nog räddar hajarna pojken från att drunkna, de bär honom tillbaka till hans mor. Det är ett tecken från de gamla hawaiianska gudarna, och snart visar det sig att pojken har särskilda helande krafter. Allt i familjen kommer hädanefter att kretsa kring mellanpojken: föräldrarna använder sig av hans krafter för att tjäna extrapengar, syskonen tvingas definieras av sin mirakelbror i vars skugga de ständigt hamnar. Det handlar om att tro att en enda person ska kunna göra underverk och laga en familj, ett samhälle, ja hela världen. Det handlar om att sträva efter att höra till, att försöka frigöra sig utan att utplånas. Kawai Strong Washburns debutroman är en stark och fängslande saga om familj, exil och den förödande jakten på räddning.
List(s) this item appears in: Töreboda nya böcker nov 2020
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skövde stadsbibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hce (Browse shelf) Available 8006521300573
Bok Södra Ryds bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hce (Browse shelf) Available 8006521301330
Bok Tidaholms bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hce (Browse shelf) In transit from Mariestads bibliotek to Tidaholms bibliotek since 2020-11-25 800652060400B
Bok Töreboda bibliotek
Skönlitteratur
Vuxen Hce (Browse shelf) Available 80065939830A9
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

Sjuåriga Nainoa faller överbord under en båtutflykt och i samma stund som mamman kastar sig i vattnet ser hon hajarna komma simmande från djupet. Men mirakulöst nog räddar hajarna pojken från att drunkna, de bär honom tillbaka till hans mor. Det är ett tecken från de gamla hawaiianska gudarna, och snart visar det sig att pojken har särskilda helande krafter. Allt i familjen kommer hädanefter att kretsa kring mellanpojken: föräldrarna använder sig av hans krafter för att tjäna extrapengar, syskonen tvingas definieras av sin mirakelbror i vars skugga de ständigt hamnar. Det handlar om att tro att en enda person ska kunna göra underverk och laga en familj, ett samhälle, ja hela världen. Det handlar om att sträva efter att höra till, att försöka frigöra sig utan att utplånas. Kawai Strong Washburns debutroman är en stark och fängslande saga om familj, exil och den förödande jakten på räddning.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek