Stressbalansen : omstart för kropp, sinne, relationer & livsglädje / Dr Rangan Chatterjee ; översättning: Sandra Medin.

By: Chatterjee, Rangan [aut]Contributor(s): Medin, Sandra, 1967- [trl]Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2019]Description: 212 sidor 24 cmContent type: text Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789113099194Uniform titles: The stress solution Svenska Subject(s): Stress | Stresshantering | Kropp och själ | Stressjukdomar | Psykologisk stress | Psykologisk anpassning | Stress (Physiology) | Stress management | Mind and bodyGenre/Form: Personlig utveckling DDC classification: 155.9042 Other classification: Doka | Dokb | Vebl Summary: Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar läkaren Rangan Chatterjee som gjort internationell succé med sin bok Hälsobalansen. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv. I den här boken presenteras enkla steg eller råd inom fyra områden i livet - syfte, relationer, kropp och sinne. Det kan handla om att slå vakt om sin egentid, om naturens läkande kraft eller vikten av beröring. Hur du samlar dig inför dagen med en mjuk morgonrutin, tar hand om tarmen, om ätfönster och dygnsrytm, skärmfri semester och många andra värdefulla insikter och tips. Samtliga verktyg är enkla och går att integrera i vardagen, men ger sammantaget stor effekt. Det handlar inte om att göra allt, utan om att hitta balansen mellan de fyra olika delarna. Stress är den utlösande faktorn för många av våra största hälsoproblem idag. Författaren menar att så mycket som 80-90 procent av hans patienters ohälsa på något sätt är relaterad till stress. Sömnproblem, minnesförlust, ångest, låg sexlust, magproblem eller till och med högt blodtryck och typ 2-diabetes - i alla dessa finns stress med som en faktor.
Item type: Bok
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Home library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Hjo bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Dok (Browse shelf (Opens below)) Available 80064638205A3
Bok Karlsborg bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Dok (Browse shelf (Opens below)) Available 8006483633756
Bok Tidaholms bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Dok (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2021-11-11 80063915464DE
Bok Töreboda bibliotek
Facklitteratur
Vuxen Dok (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2021-11-05 4550013832559
Total holds: 0

Det pågår en tyst epidemi över världen och den heter stress. Det menar läkaren Rangan Chatterjee som gjort internationell succé med sin bok Hälsobalansen. Nu riktar han sin uppmärksamhet mot det som gör oss alltmer sjuka, nämligen stressen i våra liv. I den här boken presenteras enkla steg eller råd inom fyra områden i livet - syfte, relationer, kropp och sinne. Det kan handla om att slå vakt om sin egentid, om naturens läkande kraft eller vikten av beröring. Hur du samlar dig inför dagen med en mjuk morgonrutin, tar hand om tarmen, om ätfönster och dygnsrytm, skärmfri semester och många andra värdefulla insikter och tips. Samtliga verktyg är enkla och går att integrera i vardagen, men ger sammantaget stor effekt. Det handlar inte om att göra allt, utan om att hitta balansen mellan de fyra olika delarna. Stress är den utlösande faktorn för många av våra största hälsoproblem idag. Författaren menar att så mycket som 80-90 procent av hans patienters ohälsa på något sätt är relaterad till stress. Sömnproblem, minnesförlust, ångest, låg sexlust, magproblem eller till och med högt blodtryck och typ 2-diabetes - i alla dessa finns stress med som en faktor.


Gullspångs bibliotek Hjo stadsbibliotek Karlsborgs bibliotek Mariestads Stadsbibliotek Skövde stadsbibliotek Tibro bibliotek Tidaholms stadsbibliotek Töreboda kommunbibliotek